Kranj je pretekli vikend gostil dve tekmi FIS pokala. Naši skakalci so odlično nastopili. Najboljšo uvrstitev je dosegel Jernej Presečnik in s tem še enkrat potrdil, da se je uspešno vrnil po poškodbi. Na petkovi tekmi, ki so se je udeležili tudi slovenski A-reprezentanti je dosegel 5. mesto. V soboto pa se je z odličnima skokoma zavihtel na stopničke in zaostal le za Avstrijcem Jannijem Reisenauerjem.

Sobotno tekmo je dobil Avstrijec Janni Reisenauer pred Jernejem Presečnikom ter Rokom Oblakom na tretjem mestu.

Jernej je po tekmi povedal: Tekme Fis pokala v Kranju sem oddelal na zelo visokem nivoju, ki ga prej nisem kazal na treningih. Sem zelo vesel s to tekmo, ker sem tudi sebi pokazal da še znam skakati zelo dobro po poškodbi. Tekma je bila tudi na zelo visokem nivoju, saj so nastopili tudi nekateri boljši skakalci, ki tekmujejo tudi na višji ravni. Zdaj me čaka tekma v Avstrijskem Beljaku, kjer upam da bom potrdil te dobre skoke in si priboril nastope na preostalih tekmah te poletje sezone.

Na tekmi sta nastopila še dva skakalca SSK Ljubno BTC; v petek je Timi Zajc osvojil 8. mesto, Gorazd Završnik pa 20., v soboto pa je Gorazd končal na 15. mestu.

Skakalcem čestitamo in jim želimo uspešno nadaljevanje sezone!